400 VU’ere til landsstævne i Viborg i dag

Dette indlæg blev bragt i Viborg Stifts Folkeblad 15/9 – 2012.

Lørdag samles flere end 400 VU’ere fra hele landet på Viborg Gymnasium til en weekend sprængfyldt med politik. Landsstævnet er Venstres Ungdoms højeste myndighed. Det er her, foreningens ledelse vælges – og det er her, den politiske linje diskuteres og fastlægges.

Landsstævnet i Viborg er stablet på benene af VU-foreningerne i Aarhus, Randers og Viborg. Formand for Venstres Ungdom i Viborg, Isak Krab Koed, er mildt sagt ovenud begejstret for at kunne samle så mange unge Venstrefolk til årets største VU-begivenhed i byen.

»Det lover godt for demokratiet – og for den liberale sag. Vi mødes for at krydse klinger på talerstolen, men vi er alle grundlæggende enige om, at mere personligt ansvar og mindre stat er vejen frem,« siger han. Den lokale VU-formand genopstiller til posten som webredaktør for landsforeningen, hvor han har ansvar for medlemsblad og hjemmeside – og en observatørpost i forretningsudvalget.

Nanna Østergaard, der er tidligere formand for Venstres Ungdom i Viborg, satser på et år mere i landsforeningens forretningsudvalg, hvor hun er politisk ordfører. Om medlemmerne vil det, byder Venstres Ungdoms forretningsudvalg altså fortsat på hele to viborgensere i det kommende foreningsår.

Europaparlamentsmedlem Jens Rohde og Venstres lokale folketingsmand, Kristian Pihl Lorentzen, taler på landsstævnet.