Betal selv din frokostpause

Mathias WingaaDette indlæg er bragt i Viborg Stifts Folkeblad 4/3 – 2014.

Der er stort set ingen ansatte i den private sektor, der kan prale af at have frokostpausen betalt af arbejdsgiveren. Anderledes forholder det sig med de offentligt ansatte, hvor langt de fleste har pausen betalt.

Det kan ikke være retfærdigt, at den lille mand i den private sektor skal aflevere over en tredjedel af sin løn til det offentlige, hvor han tvinges til at betale for andres frokostpause, mens han selv må betale sin.

Det er et uretfærdigt system, hvor den offentligt ansatte virkelig forstår at udbytte den privatansatte. Hver eneste dag ser man, hvordan folkeskolen lider under mangel på økonomiske midler, og hvordan de gamle ikke kan få gjort deres lejlighed ordentlig rent, alt imens de offentligt ansatte holder pause på skatteydernes regning.

Det koster hvert år Danmark mere end 9 milliarder kroner, som efter min mening er en fuldstændig overset udgift i den offentlige sektor. Der skal lyde en opfordring til politikerne om straks at ændre denne lukrative ordning og i stedet brugede 9 milliarder kroner på dem, der virkelig trænger.

Det vil samtidig sende et signal om, at den offentligt ansatte hverken er finere eller mere værd end den privatansatte.