Brug fornuften – legaliser hash

mw150Dette indlæg er bragt i Viborg Stifts Folkeblad 6/3 – 2014.

Den seneste debat om hash viser endnu en gang, at opbakningen til at legalisere hash lever i bedste velgående. Det bliver efterhånden mere og mere acceptabelt at mene, at cannabis skal lovliggøres, og Gud ske tak og lov for det. Den snæversynede del af befolkningen, som fastholder, at cannabis fortsat bør være ulovligt, må snart indfinde sig på en ny virkelighed.

Banderne lever fedt af forbuddet, som hele deres indtægtsgrundlag beror på. Forbuddet mod cannabis gør det umuligt at kontrollere salget og gør det samtidig umuligt for syge mennesker at bruge det euforiserende stof. DR2’s visning af programmet ”Syge danskere på hashmedicin” afslører syge menneskers forbrug af hash, som udelukkende bruges med det formål at lindre deres smerter. Man har også set en ansat fra politiet, Dan Bjerregaard,  optræde i medierne med budskabet om, at opretholdelsen af et hashforbud kun er til gavn for rockere og bander. Også flere politikere har meldt sig på banen –  senest Frank Jensen, overborgmester i København – med opbakning til legalisering af hash.

Den del af befolkningen, der til stadighed fastholder en spidsborgerlig, snobbet og fordomsfuld holdning om et fortsat forbud mod hash, lever i en snæversynet verden til skade for resten af samfundet. Hvis man støtter et fortsat forbud mod hash, støtter man også bander som Hells Angels, Bandidos og AK81, spildte ressourcer for politiet, og man må ligeledes være imod hjælp og helbredelse af syge borgere, som udelukkende ønsker at bruge det euforiserende stof som medicin.

Slå nu fornuften til, lad os fjerne bandernes indtægtsgrundlag, give syge menneskers adgang til medicin uden frygt for straf og gøre det muligt for staten at kontrollere salget og hash, så vi kan hjælpe de mennesker, som måske får problemer med et misbrug.