Danmark har brug for liberal politik

Kristian Pihl LorentzenDe tider er forbi, hvor vi konkurrerede med svenskerne om at have verdens højeste skattetryk. Nu har Danmark fået en ubestridt verdensrekord i skattetryk. Det hænger sammen med, at vi har verdens største offentlige sektor. Det er på høje tid, at vi ændrer kurs, hvis ikke Danmark skal tabe den internationale konkurrence og miste endnu flere gode arbejdspladser i private virksomheder til lande med langt lavere skatter.

Der er brug for et offentligt udgiftsstop, så vi får standset tabet af dansk konkurrencekraft ved gradvis sænkning af skatter og afgifter i de kommende år. Samtidig skal den store offentlige sektor reformeres, så den kommer til at køre længere på literen til gavn for den kernevelfærd, som borgerne har brug for. Vi skal bl.a. luge ud i regeljunglen og gøre op med overadministration, der tynger borgere og virksomheder.

Kort sagt: Danmark har brug for en liberal politik, hvis vi vil standse tabet af danske arbejdspladser og værne om grundlaget for vores velfærd. Som lokalt folketingsmedlem ser jeg meget frem til at kæmpe side om side med VU Viborg med det mål at sikre et mere liberalt Danmark – med lavere skattetryk, styrket dansk konkurrenceevne og mere frihed for den enkelte.