Forårskursus 2013: Organisation, politik og netværk

Forårskursus 2013Forårskurset finder sted den 26. – 28. april på Vestre Skole i Middelfart. Kursusudvalget har vi i år strikket et program sammen, som giver dig noget med hjem – uanset, om du har været medlem i 3 måneder eller 8 år. Vi har valgt tre forskellige linjer: Den Kompetencegivende Linje er til VU’eren, som søger at bruge den interne uddannelse eksternt. Han har kendskab til politikken og det organisatoriske, men ønsker at tage kompetencerne ud og blive klar til at møde virkeligheden. Den Organisatoriske Linje er til nuværende og kommende bestyrelsemedlemmer, men også til andre, som er interesseret i det organisatoriske arbejde – og Den Politiske Linje til ungdomspolitikeren, som ikke kan få nok af politik.

Nedenstående er en beskrivelse af de 3 linjer:

 • Den Kompetencegivende Linje
  VU giver dig førertrøjen på – også udenfor politik.På den kompetencegivende linje sætter vi fokus på at sikre dig et rigt udbytte af dit medlemskab – også langt ude i fremtiden. Det at være ungdomspolitisk aktiv giver dig udover indsigt i samfundet også en masse redskaber, som kan bruges på studiet, i andre organisationer og på arbejdspladsen. Men hvilke kompetencer er det, og hvordan tager man dem ud af den politiske kontekst? Hvordan kan de hjælpe dig på arbejdsmarkedet, når du ikke længere er ungdomspolitisk aktiv? Hvordan harmonerer politisk arbejde og en karriere i det private erhvervsliv? Hvordan sikrer du, at dine kompetencer kommer til udtryk overfor en arbejdsgiver? Hvordan kan VU give dig en ekstra fordel gennem hele dit liv? Med fokus på retorik, netværk og ledelse vil vi berøre de overstående emner og meget andet. Learning by doing er for nogen vejen frem, og derfor vil vi også tage udgangspunkt i interne oplægsholdere, der har kendskab til netop dette område.
 • Den Organisatoriske Linje
  Bliv VU’s stærkeste organisator.VU er en politisk organisation, men bag al politikken er en stabil og stærk organisation meget vigtig. Derfor tilbyder vi i år en linje, hvor mange forskellige organisatoriske emner vil blive præsenteret og gennemarbejdet, så du får muligheden for at tage konkrete tiltag med hjem til din forening. Hvordan føres en god valgkamp? Hvordan får man mest ud af samarbejdet med Venstre? Hvordan kommunikerer man i en organisation? Det er få af mange emner, som du lærer mere om på dette intensive kursus i organisation på VU’s forårskursus. Kurset vil veksle mellem eksterne og interne oplægsholdere samt workshops, så alle får en palette af kompetencer og projekter at tage med hjem og arbejde videre med.Hele eller dele af en bestyrelse har mulighed for at tilmelde sig samlet. Senest en uge før kurset kan bestyrelsen meddele  KU en eller flere konkrete problemstillinger, som de møder lige pt. På kurset vil en mentor stå klar til at tage foreningens udfordring op, så bestyrelsen kan arbejde videre efter kurset.
 • Den Politiske Linje
  Søg indflydelsen.Den politiske linje vil i år sætte fokus på reformer med et blik på de nylig gennemførte, men også med et historisk fokus. Der bliver mange debatter. Sløret kan løftes for debatter som disse:Skal vi glæde os over regeringens nye reformdagsorden, eller tager vi til takke med reformer, der slet ikke er vidtgående nok? Da den røde regering i dagspressen beskyldes for at være blå, vil vi give dennes reformer og reformforslag et liberalt servicetjek. Samtidig skal Venstres reformønsker ligeledes sættes under lup, inden vi slutter af med at tjekke, om vi nu selv er liberale nok? For tillader principprogrammet egentlig de reformer, vi ønsker – og er der behov for ændringer? Det skarpe blik på den aktuelle reformdebat perspektiveres til tidligere reformer i dansk politisk historie.Politisk Udvalg vil sætte sig i spidsen for dette dybdeborende, ideologiske arbejde, der skal sikre, at organisationen er klædt på til reformdebatten. PU sørger for undervisning og oplæg, så linjens deltagere er sikret et massivt ideologisk udbytte!

  Ydermere vil der også være mulighed for at få styrket sine retoriske evner.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive eller kontakte Morten Ravn (tlf. 25672622 eller e-mail ravn@vu.dk) eller Natasha Thaysen (tlf. 6162534 eller e-mail nrt@vu.dk).

Meld dig til på Facebook og køb kurset på webshoppen.