Forbyd overvægtige i det offentlige rum

Mathias WingaaDette indlæg er bragt i Viborg Stifts Folkeblad 23/4 – 2014.

Fede mennesker er som en slags pest, som hverken kommer dem selv, mig eller dig til gode. Overvægtige borgere ligger til last for samfundet, fordi følgerne af deres fedme giver sygdomme og flere hospitalsbesøg end andre. Det koster hvert år samfundet flere millioner kroner, at borgere, som konsekvens af deres fedmeproblem skal optage plads på sygehuset og ligge til last for samfundet.

Det mest oversete problem er dog, at overvægtige faktisk også er til skade for deres eget helbred. Som det gode og retfærdige menneske, jeg trods alt er, bekymrer jeg mig selvfølgelig for mine medmenneskers ve og vel.

Derfor vil jeg anbefale, at vi som samfund gør det ulovligt for overvægtige at færdes i det offentlige rum. Så kan de overvægtige nemlig lære, at vi som samfund ikke tolererer den slags, og at vi blot ønsker at hjælpe dem af med deres problem. Forbud er den rigtige vej at gå, for vi ved jo alle, at når noget gøres ulovligt, så holder folk op med deres dårlige vaner, præcis ligesom f. eks. rygeforbuddet nedsætter antallet af rygere.

Rygeforbud på offentlige steder er ikke mere kontroversielt end at forbyde overvægtige mennesker i det offentlige rum. Vi er som gode medmennesker naturligvis enige om at hjælpe rygere ud af deres problem, for de er jo til skade for deres eget helbred. Præcis på samme måde må vi da være solidariske og hjælpe alle de stakkels overvægtige mennesker, så de kan komme på ret kurs igen. Er mit forslaget lidt voldsomt, synes du? Måske, men det er for deres eget bedste.