Formanden: Tak for indsatsen

Kære VU’ere

no images were found

Tak for en bragende god indsats under valgkampen til alle jer, der har givet en hjælpende hånd  – og tak for et kryds det rigtige sted på valgdagen til alle jer, der har fulgt med fra sidelinjen.

Der er ingen tvivl om, at VU Viborg har ført en flot valgkamp – og vores kandidat, Kristian Pihl Lorentzen, har fået et godt personligt valg. Det er jeres fortjeneste.

Stemmestederne lukkede i går aftes, og vi må desværre konstatere, at ti års borgerligt styre i Danmark er forbi. Danskerne har talt, og de har valgt et rødt flertal. Et flertal, der med Helle Thorning-Schmidt som statsminister må bygge sin politik på forståelse med socialisterne i SF og kommunisterne i Enhedslisten.

Til gengæld er det tydeligt, at rigtig mange danskere har forstået og værdsat den politik, Venstre har fremlagt. Partiet er således efter en fremgang på ét mandat Danmarks største.

Det er en overvældende fremgang for et parti, der har siddet i regering i ti år. Og det er en fremgang, der forpligter. De store holdningsforskelle på centrale områder som skat, efterløn, integrationspolitik og så videre vil i sig selv gøre det vanskeligt for Socialdemokraterne at regere landet.

Vores opgave i opposition er at gøre det endnu vanskeligere. Vi skal til stadighed påpege den manglende sammenhæng i og de uhensigtsmæssige konsekvenser af den kommende regerings politik. Og vi skal sørge for, at danskerne tilbydes et seriøst og gennemarbejdet borgerlig-liberalt alternativ.

Jeg glæder mig til arbejdet!

Venligst
Isak Krab Koed
Formand for VU Viborg