Fri bane til landbruget

Leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi, John G. Christensen, har foreslået, at der indføres en spærretid for landbrugsmaskiner i de tidsrum, hvor vejene er mest befærdede. Argumentet er, at landbrugsmaskinerne med deres størrelse og relative langsommelighed sinker den øvrige trafik.

Det får formand for Venstres Ungdom i Viborg, Isak Krab Koed, til at råbe vagt i gevær. ”Et sådant tiltag vil have højst uheldige konsekvenser,” mener han.

”Landbrugets arbejde er specielt på den måde, at det er sæsonafhængigt. Når det er høsttid, skal der høstes – og når man det ikke, går høsten til spilde. Hvis de i forvejen travle og gennemregulerede landmænd skal tvinges ved lov til at lade store, dyre maskiner stå ubenyttede hen midt i høsttiden, risikerer vi, at høsten og ikke mindst fortjenesten går til spilde,” siger Isak Krab Koed.

I stedet for at brokke sig over landbrugsmaskinerne bør man ifølge VU-formanden glæde sig, når man møder én på sin vej. ”Landbruget er et stort og produktivt erhverv med omtrent 150.000 arbejdspladser, der tjener masser af penge til landet,” siger han og fortsætter: ”og det kan man passende sende landmanden en venlig tanke for, når man møder ham i trafikken.”