Helle vinder guld

Dette indlæg er bragt i Viborg Stifts Folkeblad 30/5 – 2012.

Der er de konkurrencer, man meget gerne vil vinde, og så er der de konkurrencer, hvor man helst holder sig medaljefri.

Mens sommerens slutrunder i EM nærmer sig, har Danmark allerede vundet et helt andet mesterskab. En ny undersøgelse fra Eurostat viser, at Danmark ligger klart i top, når vi måler de europæiske landes skattetryk. Danmarks skattetryk på 47,6 % af BNP i 2010 har givet os guldet, mens Sverige løber af sted med sølvmedaljen for deres skattetryk på 45,8 % af BNP.

Man skulle tro, at dette fik en rød statsminister til at læne sig tilbage og slappe af, men ak. Helle Thorning er en flittig statsminister, og hun er slet, slet ikke færdig med at stjæle borgernes penge endnu. Allerede nu har den røde regering øget skatterne med 6 mia. kroner, og hvad betyder det, at vi mister arbejdspladser, når hun nu har vundet guld i en ærkesocialdemokratisk turnering – Europas absolut højeste skattetryk.

Det gør det jo så ikke mindre skræmmende, at den netop lancerede skattereform blot er en gang uambitiøst skatteflytteri – det skaber jo ikke mere vækst i Danmark, at man løfter grænsen en smule for topskat, hvis rentefradraget samtidigt forringes.

Du har vundet dit socialdemokratiske guld, Helle – nu er det tid til ansvarlige reformer, hvor skatten reelt sættes ned.