Katten i sækken

no images were found

Det er næsten historisk. Det er i hvert fald sjældent set og ganske uhørt, at en opposition går til valg på at erobre regeringsmagten uden at have en klar økonomisk politik. Fair Løsning planen og de opreklamerede 12 minutter ligger sønderskudt. Det står nu klart, at Helle og Villy slet ikke har en politik, der matcher udfordringen med at skabe balance i Danmarks husholdningsbudget frem til 2020.

Til gengæld vil de gribe til skattestigninger, der dræber initiativ og svækker Danmarks konkurrencekraft, der ellers er forudsætningen for beskæftigelse og varig velfærd. Dertil kommer, at De Radikale direkte undsiger Rød Bloks politik selvom Vestager har valgt at pege på Helle Thorning som statsminister. Forstå det, hvem som kan.

Glædeligvis har regeringen fremlagt en seriøs og yderst konkret 2020-plan, der tager hånd om udfordringerne, så vi ikke skal gå en fremtid i møde med evindelige nedskæringer på danskernes kernevelfærd. Styr på de offentlige udgifter, reformer og vækst i den private sektor er den rigtige vej frem. Nu vil de kommende ugers politiske forhandlinger vise, hvilke partier, der er villige til at påtage sig et ansvar. I mellemtiden kan Helle og Villy fortsætte deres lurepasseri og tvivlsomme forsøg på at lokke vælgerne til at købe katten i sækken.