Kontroversiel politiker gæstede VU Viborg

Dette indlæg blev bragt i Viborg Stifts Folkeblad 30/5 – 2013.

Den kontroversielle politiker Jesper Langballe fra Dansk Folkeparti har været forbi Venstres Ungdom i Viborg. Her talte den tidligere MF’er og kirkeordfører for DF om vigtigheden af den danske folkekirke og bevarelsen af dens skikke, normer og selvbestemmelse.

Vigtigst for Jesper Langballe var det dog at fremhæve, hvordan regeringen, efter hans mening, ødelægger den danske folkekirke.

»Det er jo forrykt, at vi har en kirkeminister, som har overvejet at melde sig ud af den danske folkekirke. Aldrig har en regering gjort så meget for at nedbryde folkekirken,« sagde Jesper Langballe.

Han mener at også, at lukningen af kirker sker på et forkert grundlag.

»Det passer ikke, at danskerne ikke går i kirke. I øvrigt er det irrelevant at diskutere lukningen af dem, bare fordi der kun skulle være få til stede under gudstjenesten. Danskerne har nemlig et specielt forhold til deres kirke, om de kommer ofte eller ej. Det er nemlig der, hvor folk bliver døbt, konfirmeret, gift og begravet,« sagde Jesper Langballe.

Formanden for VU Viborg, Mathias Wingaa, glædede sig over arrangementet, som var med til at tiltrække både nye og ældre medlemmer.