Kørekort til 17-årige? Ja tak!

Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen, foreslår, at der fra 1/7-2013 indføres en forsøgsordning, så unge kan tage kørekort som 17-årige og efterfølgende køre bil på betingelse af, at de indtil 18 år altid har en forælder eller anden erfaren bilist med på højresædet. På baggrund af meget positive erfaringer fra Tyskland ventes det, at en sådan ordning vil reducere antallet af alvorlige ulykker forårsaget af unge bilister med 20-25 pct. Forslaget bliver positivt modtaget af bl.a. Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

Formand for Venstres Ungdom i Viborg, Isak Krab Koed, er begejstret: “Når vi unge får kørekort som 18-årige, giver det en kolossal bevægelsesfrihed. En frihed, som med stor fordel kan gives på et tidligere tidspunkt – og det er netop, hvad det nye V-forslag indebærer.”

Han fortsætter: “Og forslaget giver ikke bare ungdommen større bevægelsesfrihed på et tidligere tidspunkt. Det bevirker også, at de første erfaringer med bilen erhverves på en tryg og ordentlig måde. Det giver sikrere billister og færre færdselsuheld.”