Næstformand valgt til udenrigsordfører

På et møde den 14. maj 2010 valgte Venstres Ungdoms forretningsudvalg VU Viborgs næstformand, Isak Krab Koed, som ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk ordfører for Venstres Ungdom. Efter en tid med et ordførerløst udenrigsudvalg er det nu ordførerens opgave at skabe grobund for livlig diskussion af og skrivning  om de mange spændende problemstillinger, udenrigsområdet rummer.

“Jeg er glad for den store opbakning og tillid, Forretningsudvalget – og de andre VU’ere, der har støttet mit kandidatur – har vist mig, og jeg glæder mig til at arbejde dybdegående med de talrige væsentlige emner, der hører udenrigspolitikken til. Jeg håber og tror, at jeg kan tilføre liberal kant og bid til den udenrigspolitiske debat i såvel Venstres Ungdom som i det offentlige rum,” udtaler han.

Isak har allerede været en tur til VU København efter FU-mødet for at debutere som oplægsholder i VU-sammenhæng med et oplæg om USA’s økonomi. Efter sommerferien følger blandt andet oplæg om FN’s struktur, muligheder og begrænsninger og om baggrunden og udsigterne for konflikterne i de lande, hvor Danmark deltager i den internationale militære indsats. Artikeldebuten blev et netop offentliggjort tilbageblik på tretten års Labour-styre i Storbritannien og en efterfølgende vurdering af de udfordringer, makkerparret Clegg og Cameron står overfor i den kommende periode.

“Udenrigsområdet består mestendels af relativt kompliceret stof. Det risikerer at betyde, at man undgår udenrigspolitiske diskussioner og i stedet koncentrerer sig om andre ressortområder – men udenrigspolitikken er noget af det vigtigste politik, der bedrives i Danmark. Akkurat derfor er det højeste prioritet for mig som udenrigsordfører at give VU’erne et fundament for at deltage aktivt og vidende i debatten, så flest mulig kan medvirke i udbredelsen af liberale holdninger til og analyser af den udenrigspolitiske situation,” lyder det fra ordføreren.