Nej tak til regulering, forbud og tvang

Dette indlæg er bragt i Viborg Stifts Folkeblad 16/8 – 2012.

Folketinget har for nylig vedtaget en ny lov, der atter begrænser danskernes frihed. Den nye rygelov betyder nemlig et totalforbud mod rygning på alle ungdomsuddannelser og et forbud mod at ryge i enkeltmandskontorer.

Politikerne på Christiansborg har tydeligvis opgivet at bruge oplysning og information til at begrænse rygning og er nu på vej til at kriminalisere lovlydige borgere igennem lovgivning og tvang.

Desværre er den nye rygelov blot et i rækken af de utallige angreb på vores personlige frihed. Staten har ingen ret til at detailregulere individets hverdag og partout sætte sundheden højere end den personlige frihed. Individet skal selv have lov at bestemme over sin egen krop og hvad den udsættes for. Statslig indblanding er ikke den rigtige vej at gå. Det gavner ingen i samfundet.

Rygeforbuddet er sundhedsfascisme på allerhøjeste plan. Det beviser, hvor langt politikerne er villige til at gå for at hjælpe en efter deres overbevisning uoplyst befolkning ved at beskytte dem mod deres egen dumhed. Denne form for indskrænkning af individets frihed er en glidebane og bør omgående stoppes.

For hvad bliver det næste? Skal staten bestemme vores kost? Hvornår bliver det forbudt at nyde en øl? Skal overvægtige tvinges til motion?