Pænt nej tak

isak-150x150Dette indlæg blev bragt i Viborg Stifts Folkeblad 17/6 – 2013.

Det er altid rart at føle sig velkommen. Derfor blev jeg også en smule varm om hjertet, da Anna Margrethe Engbæk Schmidt i VSF 14/6 inviterede mig indenfor hos De Konservative.

Desværre må jeg skuffe fru Schmidt. Selv om jeg er imod obligatorisk lektiehjælp – som heldigvis nu bliver frivillig – kunne jeg ikke drømme om at skifte parti.

Som Venstremand igennem mange år har jeg oplevet et parti med højt til loftet, hvor man har lov at stå ved sine holdninger – også, når de i enkelte spørgsmål ikke stemmer overens med partiets officielle linje. Det bliver man ikke mindre Venstremand af. Tværtimod!

Det ville i øvrigt være kærkomment, hvis også Konservative i Viborg udviste lidt principfasthed. Tænk, hvad vi kunne opnå, om vi rent faktisk udnyttede kommunens borgerlige flertal.