Skræmmekampagne

Dette indlæg er bragt i Viborg Stifts Folkeblad 17/8 – 2011.

Mange har nok bemærket Venstres nye kampagne, Bag Facaden, der søger svar på de mange ubesvarede spørgsmål vedrørende oppositionens politik. Kampagnen spørger for eksempel hvilke patienter, der ikke længere skal nyde godt af behandlingsgarantien? Hvordan de varslede flyafgifter hænger sammen med et Danmark i balance? Hvordan den offentlige gælds himmelflugt – anslået af Finansministeriet til 320 mia. kr. i 2020 mod 50 mia. kr. i dag med S og SF’s økonomiske politik – harmonerer med den fortsatte bevarelse af velfærdssamfundet?

Med andre ord er der tale om en lang række væsentlige spørgsmål til tvivlsomme politiske initiativer, der vil fordyre og forringe danskernes hverdag. Den store opmærksomhed, kampagnen har fået, er derfor fortjent. Oppositionens svar, derimod, har ingen bemærket. De har nemlig ikke sagt en lyd, hvis man ser bort fra den stædige insisteren på, at Venstre fører “skræmmekampagne.”

Men hvordan kan en kampagne, der ikke gør andet end at formidle fakta og spørge, hvorfor i alverden oppositionen vil, som den vil, være en skræmmekampagne? Det er over min forstand. At nogen kan finde den ganske skræmmende, er til gengæld let at forstå. Især hvis det er første gang, de hører om oppositionens politik.