VKOR-enighed om tilbagetrækningsreform

Pia Kjærsgaard, Claus Hjort og Margrethe VestagerRegeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre blev i weekenden enige om en tilbagetrækningsreform, der blandt andet hæver pensionsalderen til 67 år og forkorter efterlønsperioden fra 5 til 3 år samt målretter efterlønsordningen danskere med begrænset økonomisk råderum ved modregning i pensionsformuen.

Reformen forbedrer balancen mellem de offentlige udgifter og indtægter med 18 mia. kr. i 2020 og er således en væsentlig del af regeringens plan for fremtidssikringen af Danmarks økonomi, Reformpakken 2020. I alt har regeringen nu fundet 42 af de 47 mia. kroner, der mangler i budgettet i 2020.

VU Viborgs formand, Isak Krab Koed, erklærer sig tilfreds med aftalen. “Selvfølgelig er det ærgerligt, at vi ikke får den totale afskaffelse af efterlønnen, som vi i Venstres Ungdom havde håbet på – men man må desværre erkende, at så langt var Dansk Folkeparti ikke villige til at gå,” siger han og fortsætter:

“Tilbage står, at aftalen alt andet lige er et vigtigt skridt på vejen mod balance i Danmarks økonomi.”

VU-formanden glæder sig endvidere over, at Radikale Venstre har vist sig at vægte den økonomiske ansvarlighed højere end hensynet til S og SF. “Radikale Venstres deltagelse i aftalen understreger med al ønskelig tydelighed, at oppositionens økonomiske politik ikke hænger sammen. Når end ikke oppositionen tror på sin egen økonomiske politik, hvem gør så?”