VU-formand: Bevar regionerne

Står det til Venstre, skal regionerne nedlægges i 2013. Det slog statsminister Lars Løkke Rasmussen fast på pressemødet efter Venstres sommergruppemøde. Formand for Venstres Ungdom i Viborg, Isak Krab Koed, er forundret over Venstres forslag.

“Jeg er helt enig i, at regionerne ikke fungerer optimalt, men jeg tror ikke, at nedlæggelse er løsningen. Hvem siger, at centralstyring vil fungere bedre,” spørger han og fortsætter: “Et af de vægtigste argumenter for kommunalreformen var netop, at de færre og større kommuner ville give effektiviseringer og besparelser. Det blev som bekendt ikke resultatet. Man kan ikke uden videre antage, at centralisering er ensbetydende med effektivitet.”

En folkevalgt administration er desuden bedre til at lytte til borgernes ønsker, mener VU-formanden.

“Det er ofte sådan, at de bedste løsninger på lokale problemer med fordel kan findes lokalt. En folkevalgt regionspolitiker, der er afhængig af borgernes velvilje ved valget, er helt naturligt bedre orienteret om og ikke mindst mere lydhør overfor lokale problemstillinger end en centralt ansat embedsmand,” siger han.

Og tilføjer: “I virkeligheden er det bedste, der er at gøre, at lade regionerne være i fred. Strukturreformen er fra 2007 og altså ikke mere end fire år gammel. Før man evaluerer reformer af den størrelse, er det nødvendigt at give dem tid og ro til at virke.”